El 35% dels voluntaris de la Creu Roja són menors de 30 anys

L'organització humanitària ha fet pública la participació del jovent coincidint amb el Dia Mundial de la Joventut


Una de cada tres persones que col·labora amb la Creu Roja és menor de 30 anys. A Catalunya el 35,3% dels voluntaris es troba en aquesta franja d'edat. Dit d'una altra manera, 6.458 voluntaris dels 18.280 de l'organització humanitària són gent jove, segons dades del darrer mes de juliol fetes públiques en el marc del Dia Mundial de la Joventut, que se celebra aquest dimecres.

Aquest no és un fenomen aïllat. D'acord amb l'estudi  'La població espanyola i la seva implicació amb les ONG', elaborat a per la Plataforma de Voluntariado, el voluntariat presenta dos pics per franges d'edat: un en les persones més joves, que representen el 13,6% dels voluntaris de l'Estat, i un altre en les persones d’entre 45 i 54 anys (12,9%).  És possible que aquestes dades estiguin relacionades amb els moments de criança, entre els 35 i els 44 anys, i amb el de cura de persones grans dependents, entre els 55 i els 64 anys.

Tornant a les dades de l'organització humanitària, la proporció de joves que hi participen és similar a arreu del territori. De fet, en xifres globals els menors de 30 anys representen el 34,6%  del cos de voluntaris: 73.000 dels 211.000.

Molts d'aquest joves col·laboren amb Creu Roja Joventut (CRJ), que compta actualment amb un equip de voluntariat de més de 4.000 persones a Catalunya i 26.000 a tot l’Estat. Gràcies a aquest suport social, l'organització humanitària va arribar a 89.874 infants i joves durant el 2014 a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article